Widemex International B.V.

Widemex International is een Europese fabrikant en distributeur van strijkplankovertrekken en strijkplanken voor de private-label-markt. Wij focussen op kwaliteit en innovatie om zo hoogwaardige strijkproducten te creëren.

Wij hebben verschillende innovatieve, gepatenteerde producten in ons assortiment en wij ontwikkelen onze producten volgens de hoogste kwaliteitsnormen.

Onze strijkproducten worden direct geleverd aan 35 verschillende landen en vinden van hieruit wereldwijd hun weg.

Geschiedenis

Widemex is in 1954 opgericht door meneer Wientjes in Amsterdam. De naam van ons bedrijf komt voort uit de combinatie Wientjes Demonstratie en Export. Het bedrijf richtte zich in eerste instantie op het verkopen van producten via demonstraties, die voornamelijk in warenhuizen en beurzen werden gegeven. Door de goede contacten van meneer Wientjes werden de producten wereldwijd geëxporteerd. Een van de eerste sterproducten was de gemetalliseerde strijkplankovertrek, die door Widemex gepatenteerd was.

De zaken verliepen voorspoedig en door de ontwikkelingen in de markt besloot Widemex om ook gecacheerde strijkplankovertrekken te verkopen, vanwege de toenemende vraag hiernaar.

Meneer Wientjes besloot Widemex te verkopen in 1970. Het bedrijf werd gekocht door de familie Nijhuis. De nieuwe eigenaar besloot om het bedrijf te verhuizen naar Geldrop, in het zuiden van Nederland vlakbij Eindhoven. De nieuwe eigenaar stopte met het verkopen via demonstraties en richtte zich alleen nog op de verkoop aan groothandelaren, retailers, warenhuizen en supermarkten in binnen- en buitenland. De productie van strijkplankovertrekken werd de corebusiness van het bedrijf.

In 1972 werd ‘s werelds eerste bedrukte strijkplankovertrek geïntroduceerd. Dit werd zo’n groot succes dat de reeks van decors snel werd uitgebreid. De bedrukte en gemetalliseerde strijkplankovertrekken werden gepresenteerd aan verschillende strijkplankproducenten, die deze producten implementeerden in hun strijkplankenproductie.

In 1983 investeerde Widemex in een cacheermachine om de overtrekken zelfstandig te voorzien van schuim en/of molton. In 1988 investeerde het bedrijf in een nieuwe rotatie-zeefdrukmachine voor stoffen. De confectie van halffabricaat naar strijkplankovertrekken gebeurde in Geldrop, waardoor alle producten van Widemex in Nederland werden geproduceerd.

Widemex werd overgenomen door Martijn en Katia van der Maas in 2000. Zij richtten zich op innovatie en kwaliteit. Met deze missie werd Widemex leverancier van strijkproducten voor diverse wereldwijd opererende merken. Verschillende innovatieve producten werden gepatenteerd, bijvoorbeeld de Parking & Gliss-overtrek of de Active-overtrek. Martijn en Katia van der Maas introduceerden ook een uitgebreide reeks strijkplanken.

In 2008 zorgde een succesvolle marketingmethode in Frankrijk voor hogere verkoopcijfers en Widemex werd leider in de Franse strijkmarkt. Samen met Duitsland is Frankrijk vandaag de dag Widemex International’s grootste markt voor onze strijkplanken en strijkplankovertrekken.

Werkgever
Helmond
26 - 50
ja


© 1999 - 2020 HEAO-banen.nl is een onderdeel van MediaTrend B.V. - All Rights Reserved - KVK 37099063
HEAO-banen.nl plaatst cookies om een optimale gebruikservaring te kunnen bieden. Meer informatie